Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo turizma objavilo je da je u sedam mjeseci 2013. godine ostvareno je 8,5 posto više prihoda u turističkim djelatnostima nego lani.


Prema podacima Porezne uprave, u sedam mjeseci 2013. godine ostvareno je 8,5 posto više prihoda u turističkim djelatnostima nego lani. Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja iznosili su u tom periodu 13,27 milijardi kuna.

Vezani članci Domišljatost hotelijera u pandemiji - 2 Domaći hotelijeri na domišljate načine privlače turiste: Nude im besplatno testiranje na koronavirus, besplatni trajekt te niz drugih pogodnosti Gužve na Lučkom - 3 Gužve na izlazu iz Hrvatske čak i u večernjim satima. Ipak, odmor nam i dalje dolaze vjerni Nijemci

>> Ovo su rekorderi izvrsne turističke sezone!

'Ostvareni turistički promet dosadašnjeg dijela turističke sezone i prihodi u prvih sedam mjeseci pokazuju pozitivan trend ovogodišnje turističke 2013. godine. Rast prihoda u turističkim djelatnostima prati rast broja dolazaka i noćenja, zbog čega smo itekako zadovoljni jer su financijski pokazatelji ključno mjerilo uspješnosti sezone.

Pozitivan utjecaj na ostvarene brojke svakako su imale i investicije u turizam, u koji je ove godine uloženo 2,6 milijardi kuna', rekao je ministar turizma Darko Lorencin dodajući da sa optimizmom gleda i na post sezonu te da na kraju godine očekuje i rast prihoda od turizma između 2 i 3 posto', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook