Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra sezona

U turizmu 8,5 posto više prihoda nego lani: Prihodi 13,27 milijardi kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo turizma objavilo je da je u sedam mjeseci 2013. godine ostvareno je 8,5 posto više prihoda u turističkim djelatnostima nego lani.

Prema podacima Porezne uprave, u sedam mjeseci 2013. godine ostvareno je 8,5 posto više prihoda u turističkim djelatnostima nego lani. Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja iznosili su u tom periodu 13,27 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

>> Ovo su rekorderi izvrsne turističke sezone!

'Ostvareni turistički promet dosadašnjeg dijela turističke sezone i prihodi u prvih sedam mjeseci pokazuju pozitivan trend ovogodišnje turističke 2013. godine. Rast prihoda u turističkim djelatnostima prati rast broja dolazaka i noćenja, zbog čega smo itekako zadovoljni jer su financijski pokazatelji ključno mjerilo uspješnosti sezone.

Pozitivan utjecaj na ostvarene brojke svakako su imale i investicije u turizam, u koji je ove godine uloženo 2,6 milijardi kuna', rekao je ministar turizma Darko Lorencin dodajući da sa optimizmom gleda i na post sezonu te da na kraju godine očekuje i rast prihoda od turizma između 2 i 3 posto', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene