Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izvijestila je da je danas na račun Fonda hrvatskih branitelja uplaćeno 1,96 milijarda kuna nakon prodaje sedam posto braniteljskih dionica Ine madžarskom MOL-u .


Istaknula je kako je danas održana sjednica Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te da je, uz redovito izvješće Društva za upravljanje Fondom, razmatran i prijedlog fond-menadžera o strategiji ulaganja likvidnih sredstava braniteljskog Fonda.

Vezani članci Damir Vanđelić Fond objavio koliko je dosad utrošio na sanaciju potresa, zaprimljeno samo devet odluka o obnovi: ''Proces je kompleksan'' Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ćorić se ispričao, ali...: ''Bio sam prekidan, nisam mogao odgovoriti, nije to za ostavku''

Kosor je dodala da je Upravni odbor raspravljao i o strategiji ulaganja tih sredstava te kako je dogovoreno da se najmanje jednom na mjesec raspravlja o načinu ulaganja tog novca kako bi se na najbolji način gospodarilo imovinom Fonda. Bude li potrebno, o tome će se raspravljati i češće, istaknula je.

Na sastanku je istaknuto kako se vjeruje u hrvatsko tržište kapitala, ali je i fond-menadžeru dan nalog da s Fondovom imovinom oprezno upravlja, rekla je Kosor.

Dodala je da je sada vrijednost udjela u Fondu 624,84 kune te da je ta vrijednost od 12. travnja do 12. listopada 2008. povećana za 13,3 posto.

Taj podatak govori da smo dobro upravljali te i dalje vjerujemo da se većina hrvatskih branitelja ne će u ovom trenutku odlučiti da im Fond isplati udjele, ustvrdila je potpredsjednica Vlade.

Napomenula je da je 12. listopada prošao rok šest mjeseci od isteka tri godine od osnutka Fonda hrvatskih branitelja. 

'To je rok za koji se konstatira da je Fond opstao', naglasila je.

'Branitelji su pokazali mudrost i znanje, pa smo optimistični i za budućnost', rekla je Kosor.