Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HŽ dobio novu upravu

Radnici HŽ-a očekuju smanjenje rastrošnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći državni gubitaš Hrvatske željeznice od danas imaju novog predsjednika Uprave. Nakon niza afera ministar Kalmeta razriješio je Davorina Kobaka, a u njegovu će fotelju Zoran Popovac, dosadašnji direktor u sustavu HŽ holdinga.

I dok u Ministarstvu najavljuju ubrzani nastavak reformi, radnici se nadaju da će netko odgovarati za stotine milijuna kuna gubitaka, ali i nezakonito poslovanje.

Pročitajte i ovo Sjecišta pruge BIZARAN SLUČAJ Opet blamaža HŽ-a: Vlak nije mogao krenuti jer kondukter - nije došao na posao Slika nije dostupna Odšteta obitelji strojovođe HŽ-Infrastruktura odgovorna za nesreću kod Kupjaka

Dosadašnji čelni čovjek odlazi nakon dvije godine. Negativni nalazi revizije, loša racionalizacija poslovanja. Na sve to nadovezala se i nedavna afera s pronevjerom 28 milijuna kuna bivše direktorice agencije za transport koju istražuje USKOK. U ministarstvu kažu da Kobak nije smijenjen nego je otišao na vlastiti zahtjev.

>> Na što su HŽ potrošile 680 milijuna kuna državnih subvencija?

Radnici od nove Uprave očekuju mnogo. Prije svega da smanji rastrošnost u državnom mastodontu u kojem je zaposleno četrnaest tisuća ljudi. Treba kažu početi od brojnih menadžera.

USKOK zasad istražuje jednu financijsku malverzaciju. Što je s tri nalaza državne revizije koji su pokazali da je čak 700 milijuna kuna državnih subvencija nezakonito utrošeno? Nova Uprava očito neće imati previše vremena, ali ni mogućnosti, jer ni država više nema novca za svog najvećeg gubitaša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene