Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Georg Gavrilović zajedno je s Robertom Kujundžićem, bivšim šefom hrvatskog McDonaldsa, kupio svih 16 hrvatskih restorana poznatog lanca brze hrane.


Mlađi Gavrilović je u partnerstvu s Kujundžićem preuzeo svih 16 restorana McDonalda koji posluju u Hrvatskoj, piše Business.hr. Kujundžić i Gavrilović preuzeli su poslovanje i upravljanje restoranima te nekretnine, zemljišta, postrojenja i opremu čija se vrijednost procjenjuje na oko 84.3 milijuna kuna. Gavrilović mlađi do kraja godine najavio je otvaranje dva te obnovu dva do tri postojeća restorana.

Business.hr piše kako 80 posto McDonaldsovih restorana diljem svijeta vode lokalni poduzetnici putem konvencionalnih franšiza, joint venture partnerstva i razvojnih licencija. Gavrilović i Kujundžić posao su sklopili putem razvojne licencije koja podrazumijeva da će oni osigurati kapital  za cjelokupno poslovanje McDonald'sovih restorana, uključujući i nekretnine.

Vezani članci Ilustracija Nevjerojatno! Ne mogu ući u zapečaćeni restoran da ga usklade s uputama: ''Što ste tražili, to ste i dobili'' Državni inspektorat, ilustracija Ogorčeni vlasnik zatvorenog restorana: "Inspektor ni sam nije znao što da radi. Preživjeli smo potres i koronu, a sada ovo..."

Sklapanje posla potvrđeno je i iz McDonaldsa te objašnjeno kakva je to razvojna licencija. '1. travnja McDonald’s Europe prenio je svih svojih restorana u Hrvatskoj u Developmental Licensee strukturu čiji su nositelji g. Georg Gavrilović i g. Robert Kujundžić', navedeno je u priopćenju iz McDonaldsa. Dodaje se kako Developmental Licensee struktura je oblik franšize, koji koristi poduzetnički duh neovisnih biznismena kako bi se iskoristio puni potencijal brenda. Riječ je o modelu koji se se primjenjuje u McDonald’su već više od 20 godina u više od 50 zemalja širom svijeta. 

'Promjene u poslovnoj strukturi oblikovane su kako bi se nadalje omogućila dugoročna i održiva dobrobit za nositelje DL strukture, goste, zaposlenike, dobavljače i brend McDonald’s, kroz angažiranje odgovarajućeg paketa vještina i financijskih resursa u funkciji ubrzanja rasta McDonald’sovog brenda', stoji u priopćenju iz McDonald’s Croatia.