Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski poduzetnici za razliku od premijera ne vide kraj krize. Svjetlo na kraju tunela, kažu, može biti i vlak. Nije dugo trebalo da Sanader uzvrati lopticu. Poručio im je da zna više od njih. Vlada će na europsko tržište emitirati vrijednosne papire Ministarstva financija. Planirano je 750 milijuna eura, a koliko će se zapravo novca povući za rješavanje problema tvrtki gubitaša i dugova države, otkrit će sutra premijer Sanader.


Poslodavcima gori pod nogama. Pomoć su došli tražiti i od predsjednika Mesića. Za razliku od premijera, kažu, ne osjećaju kraj krize. 'Kad se nadzire svijetlo na kraju tunela to može biti da dolazi vlak iz suprotnog smjera', sarkastičan je Damir Kuštrak iz HUP-a.

Vezani članci Zdravko Marić Europska komisija optimistična: Hrvatskom gospodarstvu znatno povećana procjena rasta za iduću godinu Natječaj za srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr) "Poduzetnici budućnosti": 250.000 kuna za srednjoškolce s najboljim poduzetničkim idejama

>> 'Sanaderove su izjave o kraju krize bez pokrića'

Premijer je poručio poslodavcima - imam više informacija od vas. 'Nisam rekao da se nazire izlazak iz krize i nisam rekao da je on sada ali neke naznake su tu. O jednoj ćemo govoriti već sutra na sjednici Vlade', tvrdi Sanader. Riječ je, neslužbeno se doznaje, o euroobveznicama. Planirano je 750 milijuna eura povući iz Europe. Koliki će biti iznos reći će sutra premijer. No time će se riješiti dugovi nelikvidnih tvrtki i izbjeći zaduživanje na domaćem tržištu koje ruši hrvatski bankovni sustav.

Predsjednik Mesić pak smatra kako najgori dio krize tek dolazi. 'Bili su dosta glasni oni koji su me ušutkavali, a danas oni šute. Smatram da još nismo ušli u pravu krizu', rekao je Mesić. Sindikati pak prognoziraju potpuni gospodarski krah do kraja ove godine ako se nešto ne poduzme. Rješenja ne nudi ni ekonomsko vijeće vlade koje se ne sastaje zbog izbora. Bez obzira na sve, ako konačno ne zažive antirecesijske mjere, upozorili su poslodavci, Hrvatska će se naći u još goroj situaciji.