Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio na kritike

Linić napao poslodavce: Oni su ti koji su do sada bili tetošeni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić žestoko se obrušio na Hrvatsku udrugu poslodavaca.

Linić je kazao kako sindikati, za razliku od poslodavaca, sve razumiju. Poslodavcima je poručio kako je ova Vlada za njih do sada napravila najviše - od oslobađanja od plaćanja doprinosa do neplaćanja mnogih nameta koje su imali do sada. 'Oni su ti koji su do sada bili tetošeni', zaključio je Linić.

Pročitajte i ovo Novac: Ilustracija - 1 PROCJENE EKONOMISTA Što nas očekuje? MMF objavio prognozu gospodarskog rasta i stope inflacije u Hrvatskoj Slika nije dostupna Žestoko po poslodavcima Maras: Pozvao bih HUP da sve ono što imaju od imovine stave u funkciju!

>> Čelnici HDZ-a i HUP-a: Dat ćemo podršku svakom razvoju poduzetničkog duha

>> Stručnjaci o Linićevom priznanju: Dobar potez, krivi smjer!

Poslodavci nas, kazao je Linić, optužuju za antipoduzetničku klimu. 'No, pravi razlog kritika je novi Zakon po kojem će račune morati podmiriti u roku od 60 dana jer im, ako to ne učine, slijedi stečaj'.

Poslodavci Vladi odgovaraju kako nikada nisu tvrdili da je njezina politika antipoduzetnička, već da je takva klima u državi. Njihov predsjednik Ivan Miloloža smatra da poslodavci nemaju razlog za sukob s Vladom i poručuje da podržavaju sve dobro što je Milanovićev tim napravio za njih u šest mjeseci vladanja. 'Mi smo prvi koji su izašli i rekli da su odlična sva smanjenja parafiskalnih nameta. Razumjeli smo kada se povećao PDV za dva posto jer je to najlakši način da se izađe iz krize. Najbolji potez koji je Vlada uradila jest želja da se uvede red u ovaj naš nered', rekao je Ivan Miloloža, v.d. HUP-a.

Linić se osvrnuo i na proračun. 'U prvih 6 mjeseci punjenje i trošenje proračuna ide po planu. Problem su investicije koje će morati osigurati stabilnost. To je prioritet u idućih 6 mjeseci', kazao je Linić te dodao da ako u idućem razdoblju Hrvatskoj padne kreditni rejting MMF uvijek ostaje kao mogućnost.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene