Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska naftna kompanija INA odlučila je da će od ponoći, odnosno od sutra 12. rujna u sklopu svoje kampanje "Zašto plaćati skuplje?" sniziti maloprodajne cijene motornih benzina od 1,3 do 2,3 posto.


Cijene dakle nisu snižene temeljem Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, jer redovna dvotjedna korekcija temeljem tog Pravilnika treba uslijediti za tjedna dana. 

Vezani članci PR Nova akcija ugradnje plinskih instalacija Koronavirus test, ilustracija HZJZ objavio: Od 16. lipnja nove cijene za testiranje na koronavirus

Kako su izvijestili iz Ine, prema novim sniženim cijenama Eurosuper 95 od sutra će se na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,90 kn po litri, što je 1,3 posto manje od sadašnjih 8 kuna. 

Super 95 koštat će 7,50 kn po litri, što je 2,3 posto manje od sadašnjih 7,68 kuna, dok će litra Supera Plus 98 pojeftiniti za 2,1 posto, odnosno koštat će 8,10 kuna (do sada 8,27 kuna). 

Cijene dizelskih goriva neće se mijenjati pa će Eurodizel i dalje koštati 7,60 kuna, Dizel 7,35 kuna, Plavi dizel 4,10 kuna, a lož ulje 4,90 kuna po litri. 

"Zašto plaćati skuplje?" promotivna je Inina akcija kojom, kako objašnjavaju, potrošačima žele skrenuti pažnju da Ina predaje goriva iste kvalitete po nižoj cijeni. 

Nove, u akciji snižene cijene motornih benzina vrijedit će do daljnjega, odnosno do početka idućeg tjedna kada će INA cijene korigirati temeljem Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata. 

Prema tom Pravilniku cijene se mogu korigirati svaka dva tjedna, a formula za promjenu cijena ovisi o kretanju cijena derivata na mediteranskom tržištu i o kretanju tečaja dolara.