Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaba ponuda

Hrvatska još uvijek nema ono što mlađi turisti traže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi se osjećali bolje, mnogima je dovoljan tek boravak na moru. Osim obitelji s djecom i turističkih grupa, Jadran sve više posjećuju i mladi gosti. Turizam za mlade u svijetu je u uzlaznoj putanji.

Hrvatska nažalost, još uvijek ne nudi sve što mladi gosti traže. Istina je da smo se pomaknuli u pozitivnom smjeru, pa smo u proteklih 10 godina udvostručili broj hostela i poboljšali ponudu zabave. No, s druge strane, kažu turistički znalci, da bismo mlade privukli potrebno je povećati kapacitete upravo za ovakav oblik turizma.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

>> Lorencin: Moramo kreirati još razloga za dolazak u Hrvatsku

U trendu su hosteli s neobičnim dizajnom, prijateljska atmosfera, bogata ponuda zabave. A turizam definitivno nije ono što je bio prije 20 godina. Mladi putuju kraće, manje vremena se zadržavaju na jednom mjestu i žele posjetiti što više toga, u tjedan dana od Istre pa sve do Dubrovnika.

Hrvatska je u svoju strategiju turizma već ugradila poticanje inovacija, čime bi se trebala povećati atraktivnost i zanimljivost odredišta. Ako uspijemo u tome da nam se mladi turisti, koji nas sada posjećuju kao studenti, za 7-8 godina vrate sa svojim obiteljima, to će nam biti jedna od najboljih reklama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene