Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Godina će biti izazovna'

Lorencin: Moramo kreirati još razloga za dolazak u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je na Uskrsni ponedjeljak Opatiju, gdje su predstavljeni ostvareni turistički rezultati tijekom dosadašnje predsezone.

Lorencin se u Opatiji sastao s Vidojem Vujićem, obnašateljem dužnosti župana Primorsko-goranske županije, Ivom Dujmićem, gradonačelnikom grada Opatije, Irenom Peršić Živadinov, direktoricom TZ Kvarnera, i Suzi Petričić, direktoricom TZ grada Opatije, kao i s predstavnicima najvećih hotelskih kuća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Stare jezgre - 2 Po uzoru na Veneciju Hoće li i biser Jadrana naplaćivati ulaz? Turisti: "Platili bismo i 10 eura"; Domaći: "Ni slučajno, ne želimo biti samo za elitu"

Na sastanku su predstavljeni ostvareni turistički rezultati tijekom dosadašnje predsezone i uskrsnih blagdana, stanje bukinga za predstojeći dio turističke 2013. godine te investicije u turistički sektor. Istaknuto je kako možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima turističkog prometa u ovom periodu, s obzirom na rani Uskrs i nepovoljne vremenske uvjete, posebice u Primorsko-goranskoj županiji. Ministar je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnjeg tijeka turističke sezone te naglasio kako očekuje ponavljanje odličnih prošlogodišnjih rezultata turističkog prometa te rast prihoda od turizma između 2 i 3 posto.

>> Lorencin: Očekujemo porast prihoda od 2 do 3 posto!

'Turistička godina u koju smo zakoračili bit će vrlo izazovna, upravo zbog visoko postavljene ljestvice prošle godine, no vjerujem kako će kvalitetne i pravovremene pripreme za sezonu u suradnji privatnog i javnog sektora donijeti očekivane rezultate', rekao je ministar Lorencin, napomenuvši kako će ulazak Hrvatske u Europsku uniju, usred turističke sezone, biti odlična prilika za dodatnu promociju naše zemlje.

Ministar je naglasio kako i privatni i javni sektor trebaju raditi na stvaranju novih motiva dolazaka kako bi gostima ponudili razlog više za odabir Hrvatske kao zemlje za odmor. Istaknuo je važnost poticanja investicija te zadovoljstvo što u Opatiji postoji niz investicija koje su u tijeku i koje se planiraju u budućnosti.

Lorencin: Na granici će biti posebna traka za stanovnike EU

Čak 90 posto turista koji dolaze u Hrvatsku su s područja Europske unije, a nakon što Hrvatska 1. srpnja postane članica, i oni će lakše ulaziti u našu zemlju jer će na graničnim prijelazima biti jedna posebna traka kojom će se služiti samo stanovnici EU, naglasio je Lorencin.

Ministar se osvrnuo i na bivša vojna odmarališta i rekao da ih treba staviti u funkciju razvoja i turizma, da će prvi natječaji za to biti raspisani već tijekom ovog mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene