Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska 113. zemlja svijeta po Indeksu ekonomskih sloboda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je prema Indeksu ekonomske slobode za 2008. godinu 113. zemlja svijeta. Državni aparat je prevelik i previše se upliće u gospodarstvo. Sudstvo je neefikasno i sklono korupciji.

Hrvatska je uglavnom ekonomski neslobodna. U odnosu na prošlu godinu čak je nazadovala. Rezultati su to istraživanja uglednog američkog gospodarskog dnevnika Vall Street Journal i fundacije Heritage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška borba s koronavirusom Nadaju se da je najgore iza njih: "Nemojte još izlaziti i slaviti, ali vijesti su zasad dobre" Slika nije dostupna omikron Obaraju se rekordi sa svih strana: Zbog novog soja diljem svijeta značajno raste broj novozaraženih

Njezino gospodarstvo ocijenjeno je kao uglavnom neslobodno i u Europi je pri samom dnu. 

Prema indeksu ekomskih sloboda Hrvatska je tek 37. od 41 europske zemlje. Iza nje na popisu su samo Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Rusija i Bjelorusija, a ispred čak Albanija i Moldavija. 

Indeks se temelji na ocjenama u 10 područja. Najgore moguće ocjene dobili su državna uprava, borba protiv korupcije te zaštita vlasničkih prava. Tek nešto bolje ocijenjene su sloboda ulaganja i sloboda rada.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene