Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Hotelijeri u elaboratima o pretvorbi iskazali zemljište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga hotelijera i restoratera u priopćenju ističe da su hotelijeri zemljište koje su imali u društvenom vlasništvu s pravom korištenja i raspolaganja prijavili i iskazali u svojim elaboratima o pretvorbi u postupcima pretvorbe i privatizacije, a da je Fond dio zemljišta isključio iz procjene.

Kako je priopćeno iz te udruge, Hrvatski fond za privatizaciju je u postupku pretvorbe i privatizacije dio toga zemljišta, pretežno na području kampova, isključio iz procjene u slučaju većine hotelijera.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

HUH ističe da hotelijeri, putem te udruge, a i drugih udruga (KUH, HUP, HGK) već više od deset godina ukazuju, pokreću inicijative i predlažu rješavanje neriješenog sustava tzv. turističkog zemljišta, budući da ih taj neriješeni status sputava i onemogućuje razvoj i investiranje.

Udruga naglašava i da se već niz godina čeka na zakon o tzv.
turističkom zemljištu, koji treba riješiti status toga zemljišta.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je od Hrvatskog fonda za
privatizaciju (HFP) zatražio da dostavi podatke o svim
privatizacijskim postupcima u kojima sva imovina tvrtaka nije bila popisana u elaboratu o pretvorbi, zbog sumnje da je niz hotelijera nezakonito prisvojio turističko zemljište. 

Premijer Ivo Sanader jučer je na sjednici Vlade podupro taj zahtjev Mladena Bajića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene