Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška Milanoviću

Guverner HNB-a Vujčić: Vlada napokon ide u dobrom smjeru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Boris Vujčić ističe kako Hrvatska vlada po prvi put od 2008. godine radi nužne stvari kako bi vratila pozitivan gospodarski rast.

HNB je stao uz poteze Vlade, a guverner Boris Vujčić poteze iz Banskih dvora u posljednjih šest mjeseci ocjenjuje pozitivnima, piše Bloomberg.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

>> Premijer Milanović: To mi je prvi put u životu da neki pogon puštam u rad!

'Napori u proteklih šest, u restrukturiranju državnih i javnih tvrtki, kako bi se poboljšala poslovna klima trebali bi pomoći', rekao je u intervjuu za Bloomberg Vujčić. Dobar je to znak pred sam ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kao njezine 28. članice.

'Vlada je uzela pravi smijer u strukturalnim reformama', naglasio je guverner HNB-a i dodao kako se napušta politika iz 2012. kad se 'previše oslanjalo na javne investicije, kako bi se potaknuo gospodarski rast'.

Hrvatsko gospodarstvo ove godine čeka pad od jedan posto , nakon pada od 2 posto, na kraju prošle godine, predviđanja su Europske komisije, a Hrvatsku čeka i 10 milijardi eura dostupnih iz EU fondova do 2020. godine, koji se mogu iskoristiti za promijenu gospodarske klime iz negativne u pozitivnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene