Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AA+

I Francuskoj snižen kreditni rejting!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za financijsko ocjenjivanje Standard & Poor's odlučila je ocjenu dugoročne zaduženosti Francuske sniziti za jedan stupanj, s AAA na AA+, rekla su za novinsku agenciju France Presse dva europska izvora.

‘Standard & Poor's je snizio ocjenu za jedan stupanj’, kazao je jedan od tih izvora, premda je agencija u prosincu bila zaprijetila da će ocjenu sniziti za dva stupnja. U S&P-u još nisu objavili nikakvu službenu informaciju o sniženju rejtinga.

Rejtinška agencija je odlučila zadržati dugoročnu ocjenu Finske na najvišoj razini, pa ta zemlja ostaje među rijetkim zemljama eurozone s najvišom ocjenom AAA, izjavio je dobro obaviješten izvor u europskoj vladi za AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

>> Moody's snizio kreditni rejting Slovenije

‘Finska zadržava svoj trostruki A, kao i Njemačka, Nizozemska i Luksemburg’ a Francuska ga, naprotiv, gubi, kazao je. No ‘velika nesigurnost vlada’ u vezi s Austrijom, posljednjom zemljom eurozone koja još ima ocjenu AAA, dodao je. Rejtinška agencija je obavijestila vlade o svojoj odluci, rekao je vladin izvor za francusku agenciju. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene