Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijene motornih benzina na Ininim benzinskim postajama od danas, 30. ožujka, skuplje su za sedam lipa po litri koliko su poskupili eurosuper 95 i super 95, dok je super plus 98 poskupio za 12 lipa po litri, a dizelska su goriva poskupila za dvije lipe po litri.


Prema cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, eurosuper 95 u idućih će se tjedan dana prodavati po cijeni od 8,35 kuna po litri (do sada 8,28 kuna). Nova cijena supera 95 je 8,25 kuna po litri (do sada 8,18 kuna), a super plus 98 prodaje se po 8,48 kuna po litri (do sada 8,36 kuna).

Vezani članci Benzinska postaja, ilustracija Nemojte se iznenaditi: Pogledajte koje će vas cijene danas dočekati na benzinskim pumpama Benzinska postaja, ilustracija Na pumpi u Međimurju danima točili pogrešno gorivo: "Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi i stalo"

Većina dizelskih goriva poskupila je za dvije lipe po litri, a najmanje je, za jednu lipu po litri, poskupilo loživo ulje ektra lako. Na Ininim benzinskim postajama eurodizel se od danas prodaje po cijeni od 7,70 kuna po litri (do sada 7,68 kuna), a dizel po 7,56 kuna (do sada 7,54 kune). Nova je cijena plavog dizela 4,53 kune po litri (do sada 4,51 kunu), a lož ulja 4,97 kuna po litri (do sada 4,96 kuna).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna, s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju