Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza tržišta

Dolar na kritičnoj razini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki dolar nalazi se u najgoroj situaciji u posljednje vrijeme. Dolar je u odnosu na japanski jen pao na najnižu razinu u posljednjih 15 godina, a i euro je u odnosu na dolar u četvrtak došao na visoku razinu.

Tijekom jučerašnjeg dana euro je nadmašio razinu od 1,41 dolar na međunarodnim tržištima dok se u Japanu za jedan dolar trgovalo po 91,2 jena. Pad dolara se događa radi očekivanja kako bi američka središnja banka Fed uskoro trebala poduzeti nove mjere za podupiranje gospodarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte video Čuvajte se: Azijati pronašli lukav način kako podvaliti lažne dolare Slika nije dostupna Euro i dolar izjednačeni Najslabiji euro u 12 godina - evo kako će se to odraziti na Hrvatsku

>> 'Samo jaka kuna može spasiti hrvatsko gosodarstvo'

>> Hrvatska financijski tone, previše troši i gomila dugove

Američka centralna banka navodno bi trebala smanjiti kamatne stope zbog čega dolar privlači manje ulagača i samim time pada na međunarodnom tržištu. Ovih dana objavljen je i službeni zapisnik sastanka na kojem dužnosnici Feda nagovješćuju vjerojatno usvajanje dodatnih mjera potpore, uključujući kupovinu obveznica i druge imovine. (Hina/E.F.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene