Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki dolar nalazi se u najgoroj situaciji u posljednje vrijeme. Dolar je u odnosu na japanski jen pao na najnižu razinu u posljednjih 15 godina, a i euro je u odnosu na dolar u četvrtak došao na visoku razinu.


Tijekom jučerašnjeg dana euro je nadmašio razinu od 1,41 dolar na međunarodnim tržištima dok se u Japanu za jedan dolar trgovalo po 91,2 jena. Pad dolara se događa radi očekivanja kako bi američka središnja banka Fed uskoro trebala poduzeti nove mjere za podupiranje gospodarstva.

Vezani članci Slika nije dostupna Euro na razini koja nije zabilježena više od 11 godina Slika nije dostupna Ovo su novčanice koje se NAJVIŠE KRIVOTVORE u Hrvatskoj!

>> 'Samo jaka kuna može spasiti hrvatsko gosodarstvo'

>> Hrvatska financijski tone, previše troši i gomila dugove

Američka centralna banka navodno bi trebala smanjiti kamatne stope zbog čega dolar privlači manje ulagača i samim time pada na međunarodnom tržištu. Ovih dana objavljen je i službeni zapisnik sastanka na kojem dužnosnici Feda nagovješćuju vjerojatno usvajanje dodatnih mjera potpore, uključujući kupovinu obveznica i druge imovine. (Hina/E.F.)