Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1300 radnika ostaje bez posla

CMC objavio da gasi proizvodnju u željezari Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Commercial Metals Company izlazi iz sisačke željezare, putem prodaje ili zatvaranja tvornice, objavila je ova teksaška kompanija na svojim službenim internetskim stranicama.

Očekuje se da će CMC prestati s radom u nekoliko narednih mjeseci, piše Poslovni dnevnik. Joe Alvarado, čelnik CMC-a, pojasnio je kako su ocijenili da bi postizanje održive profitabilnosti zahtijevalo dodatno vrijeme i ulaganja koja ne smatraju temeljnim poslovanjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vishal Garg Otpustio 900 zaposlenika preko videopoziva pa završio tečaj za boljeg šefa i - pokajao se Josip Aladrović Spas poduzeća i radnika Ministar najavljuje po kojim će pravilima i tko dobivati novac, prijeti onima koji su zlouporabili mjere: "Nećemo ih više financirati"

'Ovo je teška odluka koja je došla nakon pažljive analize i cjelovite revizije tržišta i naših proizvodnih mogućnosti', rekao je u priopćenju Alvarado.

Zatvaranje sisačkog postrojenja dovesti će do zatvaranja 1 130 radnih mjesta. CMC je sisačku željezaru preuzeo 2007. godine. teksaška kompanija najavljuje da će otpustiti još 350 radnika u postrojenjima diljem svijeta, a sve u sklopu nastojanja da ostane konkurentna i da se uskladi s trenutnom i očekivanom potražnjom.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene