Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Commercial Metals Company izlazi iz sisačke željezare, putem prodaje ili zatvaranja tvornice, objavila je ova teksaška kompanija na svojim službenim internetskim stranicama.


Očekuje se da će CMC prestati s radom u nekoliko narednih mjeseci, piše Poslovni dnevnik. Joe Alvarado, čelnik CMC-a, pojasnio je kako su ocijenili da bi postizanje održive profitabilnosti zahtijevalo dodatno vrijeme i ulaganja koja ne smatraju temeljnim poslovanjem.

Vezani članci Helena Janjušević i Valentina Walme (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Predivne plesačice iz showa "Ples sa zvijezdama" u vrućim hlačicama i topovima plijene pažnju u Vodicama Donald Trump (Foto: AFP) Rekordan broj ostavki i otpuštanja: Pogledajte tko je sve napustio administraciju Donalda Trumpa

'Ovo je teška odluka koja je došla nakon pažljive analize i cjelovite revizije tržišta i naših proizvodnih mogućnosti', rekao je u priopćenju Alvarado.

Zatvaranje sisačkog postrojenja dovesti će do zatvaranja 1 130 radnih mjesta. CMC je sisačku željezaru preuzeo 2007. godine. teksaška kompanija najavljuje da će otpustiti još 350 radnika u postrojenjima diljem svijeta, a sve u sklopu nastojanja da ostane konkurentna i da se uskladi s trenutnom i očekivanom potražnjom.