Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preopasni za dojenčad

2,1 milijun dječjih kreveta povučeno s američkog tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD i Kanada sa svojih tržišta povlače ukupno 2,1 milijun dječjih kreveta sa svojih tržišta, proizvedenih u razdoblju od 1993. do 2009. godine.

Dječji krevetići s kliznom jednom stranom, koje proizvodi kanadska tvrtka Stork Craft, povezani su sa incidentima u kojima su se četiri dojenčeta ugušila, a zabilježeno je i 110 incidenata u kojima se klizna ograda dječjeg kreveta otkačila od kreveta i prouzročila probleme roditeljima. To je bio i više nego dovoljan razlog da Komisija za zaštitu potrošača (CPSC) u SAD-u donese odluku o povlačenju 1,2 milijuna dječjih kreveta s tržišta, a gotovo milijun ih je istovremeno povučeno i s kanadskog tržišta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

>> SAD: Povučeno pet milijuna smrznutih pizza s bakterijom E.coli

Osim navedenih grešaka, krevetići tvrtke Stork Craft imaju i strukturalnih problema te se često lome, deformiraju ili u potpunosti istroše nakon nekoliko godina, prenosi Associated Press. CPSC navodi kako greške vjerojatno nastaju i pri samom slaganju i postavljanju dječjeg kreveta od strane vlasnika, zbog kojih može doći do izlijetanja pomičnog dijela ograde kreveta i slobodnog prostora između kojeg može zapeti glava djeteta ili neki drugi dio njegovog tijela te mu nanijeti ozbiljne ozljede.

CPSC je uputio upozorenje roditeljima da prestanu upotrebljavati navedene krevetiće, sve dok ne dobiju besplatan pribor za popravak od proizvođača, pomoću kojeg se pomična ograda pretvara u nepomičnu. Cijena jednog Storkovog dječjeg kreveta u dućanima je iznosila između 100 i 400 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene