Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istina o omiljenom napitku

Pivo ženama jača kosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pivo je piće koje isključivo vežemo uz muški svijet i očekujemo da je pasionirani ljubitelj piva gotovo uvijek muškarac.

Jeste li ikada prisustvovali razgovoru u kojem žene strastveno pričaju o pivu i bogatstvu njegove teksture i okusa? Možda će ovakvu situaciju promijeniti novo znanstveno otkriće. Naime, prema rezultatima najnovije znanstvene studije žene bi se muškarcima trebale pridružiti u redovnoj konzumaciji piva, jer, idealno osvježavajuće piće navodno i jača kosti. Ako baš i niste ljubitelj piva, možda će vam ovo zanimljivo istraživanje promijeniti mišljenje.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Slika nije dostupna Omiljeno piće za sve namjene S pivom je sve moguće

Grupa španjolskih znanstvenika najprije je ispitala 1700 zdravih žena prosječne dobi od 48 godina o njihovim navikama konzumiranja alkoholnih pića, a zatim su napravljeni pregledi ultrazvukom i to kosti šake, jer se na prstima uvijek prvo pojave simptomi osteoporoze.

Prema tvrdnjama znanstvenika, kosti žena koje redovno uživaju u pivu zapravo su mnogo gušće i čvršće, što znači da te osobe imaju manje izgleda za obolijevanje od osteoporoze.

Također se vjeruje da visok nivo silikona koji se može pronaći u pivu usporava istanjavanje kostiju koje može dovesti do frakture, objavljeno je u znanstvenom magazinu Nutrition. Pivo je bogato i fitoestrogenima, biljnom verzijom estrogena, koja održava kosti zdravima. Kosti su inače sačinjene od mreže vlakana, minerala, krvnih žila i moždine, a zdrave kosti su gušće sa manjim razmacima između različitih dijelova.

Ako je vjerovati ovom neobičnom istraživanju, čak i konzumiranje manjih količina piva može doprinijeti zdravlju kostiju, stoga možemo zaključiti da ipak ne treba pretjerivati ni u čemu, pa čak i kada se radi o ispijanju 'zdrave' pive.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene