Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pivo nikada nije bilo samo pivo. Pored toga što je odličan napitak, pivo se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe.


Bilo da se radi o ojačavanju korijena kose ili da se koristi u kulinarstvu, pivo je višestruko primjenjivo i u svakoj prilici unosi dobro raspoloženje i radost. Brojna istraživanja pokazuju i zdravstvene beneficije piva – za krvni tlak i osteoporozu. Pivo može poslužiti kao odlična marinada za sve vrste mesa koja će pojačati njegov okus i podariti mu sjajnu i hrskavu površinu. Marinada od piva neće u tolikoj mjeri prevladati okusom mesa kao što to čine vinske marinade. Potrebno je samo napraviti nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Vezani članci PR Ime koje trebate znati: poklonite si 900 godina pivarske tradicije Slika nije dostupna Jeste li probali tijesto nadjeveno pivom?!

Mnogi ne znaju da se od piva može napraviti ukusan umak, koji se odlično sljubljuje uz pečeno meso. Koristite razne začine, luk, češnjak, peršun, majoran, maslinovo ulje i pivo kako biste napravili odličan preljev za meso s roštilja ili jednostavno u umak od pečenja pri kraju dodajte malo piva. Kada je riječ o mesu s roštilja, prije roštiljanja prelijte svoje meso s nekoliko kapi piva i ono će dobiti na okusu. Pivo također možete staviti i u smjesu za pohanje koja će biti izdašnija i ukusnija.

No, pivo nije samo lijek za beživotnu zabavu već i za beživotnu kosu. Prokuhajte pola litra piva i nastavite s kuhanjem dok se ne reducira na pola prvobitne količine. Na taj način isparit će alkohol koji bi mogao isušiti kosu. Pomiješajte ohlađeno iskuhano pivo s omiljenim šamponom i kosa će nakon nekoliko pranja biti punija, sjajnija i snažnija. I na kraju, pivo će vam pomoći kod čišćenja kuće, jer je dokazano da se njime odlično polira srebrnina. Nekoliko kapi piva na mekanoj krpi za poliranje bit će sasvim dovoljno da svoje srebrno posuđe ili sjajne stolove dovedete do visokog sjaja.