Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislite da ne možete?

Kako pripremiti domaće njoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izdvojite malo vremena i vidjet ćete da se isplati.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Ilustracija Priznala kaznena djela Liječnica koja je pisala lažne recepte i oštetila HZZO za gotovo 25.000 eura branit će se sa slobode Slika nije dostupna Bogat okus sira Njoki sa sirom i rajčicom

- 70 dg krumpira
- 250 dg brašna
- 2 jaja
- 2 žlice maslaca
- 1 žlice ulja
- sol

Priprema:

Krumpir dobro operite i skuhajte u kori. Kuhani krumpir ogulite, pretvorite u kašu pomoću miksera ili pasirke. Pristavite u loncu zasoljenu vodu da zakuha. U međuvremenu u zgnječeni krumpir dodajte jaja, sol, maslac, ulje i brašno te zamijesite tijesto. Po potrebi možete dodati još malo brašna.

Uzimajte po komad tijesta i od njega valjajte dugačke 'kobasice' koje ćete rezati na komade duljine oko 3 cm. Takve komadiće možete još utisnuti na ribež, da budu ukrašeni, a možete ih ostaviti kakvi jesu.

U kipuću vodu ubacite njoke koji su gotovi kada isplivaju na površinu. Ocijeđene njoke polijte s malo ulja, kako se ne bi slijepile. Njoke možete i zamrznuti, ali ih prethodno nemojte kuhati. Njoke stavite na tacnu u zamrzivač, kako se ne bi slijepili. Kada se zamrznu, skinite ih s tacne, stavite u vrećicu i vratite opet u zamrzivač. Kada ih želite kušati, dovoljno ih je zamrznute staviti u vrelu vodu i par minuta prokuhati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene