Krumpir dobro operite i skuhajte u kori. Kuhani krumpir ogulite, pretvorite u kašu pomoću miksera ili pasirke. Pristavite u loncu zasoljenu vodu da zakuha. U međuvremenu u zgnječeni krumpir dodajte jaja, sol, maslac, ulje i brašno te zamijesite tijesto. Po potrebi možete dodati još malo brašna.
Uzimajte po komad tijesta i od njega valjajte dugačke 'kobasice' koje ćete rezati na komade duljine oko 3 cm. Takve komadiće možete još utisnuti na ribež, da budu ukrašeni, a možete ih ostaviti kakvi jesu.
U kipuću vodu ubacite njoke koji su gotovi kada isplivaju na površinu. Ocijeđene njoke polijte s malo ulja, kako se ne bi slijepile. Njoke možete i zamrznuti, ali ih prethodno nemojte kuhati. Njoke stavite na tacnu u zamrzivač, kako se ne bi slijepili. Kada se zamrznu, skinite ih s tacne, stavite u vrećicu i vratite opet u zamrzivač. Kada ih želite kušati, dovoljno ih je zamrznute staviti u vrelu vodu i par minuta prokuhati.