Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odričite se dobrog zalogaja

Jedite polako, u tome je tajna dobrog izgleda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njateži zadatak za sladokusce je odoljeti ukusnim zalogajima koji se nađu pred njima. Ipak postoji način na koji možete uživati u delicijama i zadržati dobru liniju. Tajna leži u polaganom unošenju hrane u organizam.

Brzina kojom unosimo hranu u organizam jednako je važna kao i količina koju pojedemo. Prebrzo unošenje hrane štetno je kao i prejedanje.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Znanstvenici su napravili istraživanje na tri tisuće odraslih osoba koje su odgovarale na pitanja o prehrambenim navikama. Pokazalo se kako oni koji jedu brzo ne osjete na vrijeme kada su pojeli dovoljno pa imaju veće šanse da postanu pretili.

Prekomjerna težina dakle nije problem samo onih koji u organizam unose velike količine hrane već i osoba koje ne kontroliraju brzinu unošenja hrane u organizam.

Želite li uživati u hrani, no ipak sačuvati dobru liniju jedite polako, razmišljajte o hrani koju stavljate u usta i stanite kada osjetite da ste siti!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene