Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Policija još jenom upozorava građane da ne nasjedaju na internetske prijevare. Za ženu iz Biograda sad je gotovo.


Policija u Biogradu zaprimila je prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari.

Vezani članci Prometna nesreća kod Pleternice Žena se kraj Pleternice zaletjela u vozilo pravosudne policije u kojoj je bio zatvorenik, muškarac u Splitu udario u službeni policijski motocikl Novčanice Dobio punomoć od 89-godišnjaka: S računa mu potrošio 760.000 kuna

Gospođa je tijekom srpnja prošle godine preko interneta stupila u kontakt s osobom koja se predstavila kao muškarac iz Amerike koji se trenutačno nalazi u Afganistanu. Ponudio joj je poslati veću količinu novca i zlata. Nakon toga mu je oštećena u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila više stotina tisuća kuna, nakon čega se muškarac prestao javljati. Zadarska policija izvijestila je da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Upozorenje građanima

''Ovom prilikom još jednom skrećemo pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela'', poručili su iz policije. Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac.

Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.