Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnateljica Direkcije poslovnih prostora u odjelu za komunalni sustav grada Rijeke Željka Marković u petak je puštena iz pritvora, a druge dvije osumnjičenice, državna inspektorica Biserka Gregorović i voditeljica pisarnice u riječkome Državnom inspektoratu Nevia Mišćak ostaju u pritvoru, potvrdio je glasnogovornik riječkoga Županijskog suda Zoran Sršen.


One i još tri osobe koje nisu pritvarane sumnjiče se da su počinile više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja mita te protuzakonitog posredovanja. Željka Marković iz pritvora je puštena odlukom suca istrage na temelju zahtjeva USKOK-a, i to zato što su ispitani svi svjedoci vezani uz njezin dio predmeta, a u pritvoru je bila zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Gregorović, Mišćak i Marković sudac istrage odredio je prije desetak dana jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Odredio im je i jamčevinu koja može zamijeniti pritvor, i to za Gregorović 100.000 kuna, za Mišćak 50.000 kuna i za Marković 150.000 kuna. USKOK se žalio na odluku o određivanju jamčevina, ali ta žalba danas nije prihvaćena na sjednici izvanraspravnog vijeća riječkoga suda.

Gregorović i Mišćak do daljnjeg ostaju u pritvoru ako ne uplate jamčevinu.
 

Vezani članci Cijepljenje djece od 12 do 18 godina u Rijeci - 4 Prioritet su oni s kroničnim bolestima: U Rijeci nastavljeno cijepljenje djece od 12 do 18 godina Krađa, ilustracija "Dobar dan, jeste li se cijepili?" Drske kradljivice olakšale staricu za 15 tisuća kuna, policija objavila upozorenje