Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaštitar "Sokol Marića" Goran Safić je žrtva, a ne sudionik pljačke kombija s novcem ispred banke u novozagrebačkom naselju Zapruđe, utvrdila je zagrebačka policija koja će o pojedinostima kriminalističke obrade izvijestiti na konferenciji za novinare u 13 sati.


29-godišnji zaštitar pušten je iz policije sinoć nakon ispitivanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Uplakani Safić: Mama, dobro sam, živ sam! Slika nije dostupna Safićeva majka: 'Moj Goran je u dugovima, ali nije lopov'

Safić je u srijedu ujutro ispred Zagrebačke banke u Zapruđu nestao zajedno s nepoznatom osobom koja je ušla u zaštitarski kombi, dok su dvojica Safićevih kolega nosila novac na bankomat. Kombi je ubrzo pronađen, ali ne i neznanac, zaštitar i novac.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi mediji su ubrzo objavili da je Safić kao zaštitar već tri puta opljačkan te kako postoji sumnja da je sam u dogovoru s nepoznatim pljačkašem inscenirao svoju otmicu.

Safić je 15 sati nakon pljačke pronađen uz cestu pretučen, zavezan i s vrećicom na glavi, no sumnja o njegovom mogućem sudioništvu u pljački i dalje je postojala, pa je nakon liječničke pomoći doveden u policiju na kriminalističku obradu koja je na kraju pokazala da je on žrtva, a ne pljačkaš.

Još nije objavljeno koliko novca je nepoznati razbojnik i Safićev otmičar opljačkao.