Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen diler

Zaplijenjen 'speed' i heroin vrijedni 20.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvije odvojene akcije zagrebačka je policija zaplijenila ukupno 215 grama amfetamina, uličnim rječnikom poznatog kao 'speed' i 7,3 grama heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 20.000 kuna, pri čemu je jedan od 'dilera' uhićen, a drugi je u bijegu.

Policija je danas izvijestila da je jučer u popodnevnim satima u naselju Oranice legitimirala 20-godišnjaka i tom prilikom kod njega pronašla 47,1 grama 'speeda', a u tlu u njegovoj neposrednoj blizini i kutiju s još 168,5 grama te droge. Pretragom kuće u kojoj neprijavljeno boravi policija je pronašla i 182 grama creatina (punilo za miješanje s amfetaminom).

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Istragom je utvrđeno da je 20-godišnjak na za sada nepoznat način nabavljao veće količine amfetamina koje je potom skrivao zakopanu u zemlji, nakon čega je drogu dalje preprodavao na zagrebačkom narko tržištu. U drugoj jučerašnjoj akciji policija je pretražila kuću 24-godišnjaka koji je u bijegu, a u kojoj je pronašla 7,3 grama heroina, 11 grama smjese creatina i kokaina, 205 grama smjese paracetamola i kofeina (punila za miješanje s heroinom), tri digitalne vage, jedan malokalibarski pištolj u obliku privjeska za ključeve, jednu automatsku pušku PPS-41 kalibra 7,62 milimetra te 78 komada raznog streljiva.

Policija je utvrdila da je 24-godišnjak nabavljao heroin i kokain koje je potom 'dilao' po Zagrebu. Uz kaznenu prijavu za preprodaju droge, 20-godišnjak će tijekom dana biti priveden dežurnom istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, dok će 24-godišnjaka, za kojim još traga, policija kazneno prijaviti za preprodaju droge i neovlašteno držanje oružja. Obojica su od ranije evidentirani zbog imovinskih kaznenih djela, a 20-godišnjak i zbog nasilničkog ponašanja te nanošenja tjelesnih povreda. Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji procjenjuje se na oko 20.000 kuna, kažu u zagrebačkoj policiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene