Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalističkom obradom nad dvojicom hrvatskih državljana, 40-godišnjakom i 30-godišnjakom, zagrebačka policija zaplijenila je 1815,2 grama kokaina, rekao je danas na konferenciji za novinare pomoćnik načelnika Sektora kriminalističke policije zagrebačke Policijske uprave Josip Lončarić.


Procjenjuje se da vrijednost zaplijenjenoga kokaina na ilegalnom tržištu u prodaji "na malo" dostiže 900 tisuća kuna, dodao je Lončarić.

Vezani članci Vojnik, ilustracija Afera dobiva nastavak: Još tri pripadnika Oružanih snaga pozitivna na drogu, jedan odbio testiranje Policija, ilustracija Muškarac uhićen zbog kokaina pokušao podmititi policajca: Tijekom pretrage imanja policija naišla na tužni prizor

Policija je u petak, 21. prosinca, ujutro u središtu Zagreba
legitimirala 30-godišnjaka kod kojega je pronašla 16,5 grama kokaina. Uhitila ga je i utvrdila da je kokain kupio od 40-godišnjaka, i to neposredno prije legitimiranja.

Policija je istoga dana prijepodne u u Strmcu (u "Hoto" vilama) uhitila tog 40-godišnjaka. U premetačini stana u kojemu neprijavljeno boravi policija je pronašla plastičnu vrećicu s 1798 grama kokaina, pakiranoga u više ploča pravokutnog oblika, a dijelom i prepakiranoga u nekoliko vrećica. U stanu je pronađena i digitalna vaga s tragovima kokaina.

Policija je pregledala i osobni automobil kojim se koristio
40-godišnjak, a u njemu je pronašla 1,7 grama kokaina i pištolj "HS" promjera devet milimetara te 39 komada streljiva.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je 40-godišnji hrvatski državljanin nabavljao veću količinu kokaina namijenjenog preprodaji na ilegalnome zagrebačkom narko-tržištu. Drogu je skrivao i prepakiravao u stanu te ju je preprodavao, među ostalim i uhićenome 30-godišnjaku.

Policija je protiv obojice osumnjičenika, 40-godišnjaka i
30-godišnjaka, podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo zloporabe opojnih droga iz članka 173. stavak 1. i 2. Kaznenoga zakona. Obojica su privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Zagrebu.