Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijenjen kokain vrijedan 900.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkom obradom nad dvojicom hrvatskih državljana, 40-godišnjakom i 30-godišnjakom, zagrebačka policija zaplijenila je 1815,2 grama kokaina, rekao je danas na konferenciji za novinare pomoćnik načelnika Sektora kriminalističke policije zagrebačke Policijske uprave Josip Lončarić.

Procjenjuje se da vrijednost zaplijenjenoga kokaina na ilegalnom tržištu u prodaji "na malo" dostiže 900 tisuća kuna, dodao je Lončarić.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Problem u luci Policija zaplijenila toliko droge da je sada ne može spaliti: Stvorili su europski "Kokaingrad"

Policija je u petak, 21. prosinca, ujutro u središtu Zagreba
legitimirala 30-godišnjaka kod kojega je pronašla 16,5 grama kokaina. Uhitila ga je i utvrdila da je kokain kupio od 40-godišnjaka, i to neposredno prije legitimiranja.

Policija je istoga dana prijepodne u u Strmcu (u "Hoto" vilama) uhitila tog 40-godišnjaka. U premetačini stana u kojemu neprijavljeno boravi policija je pronašla plastičnu vrećicu s 1798 grama kokaina, pakiranoga u više ploča pravokutnog oblika, a dijelom i prepakiranoga u nekoliko vrećica. U stanu je pronađena i digitalna vaga s tragovima kokaina.

Policija je pregledala i osobni automobil kojim se koristio
40-godišnjak, a u njemu je pronašla 1,7 grama kokaina i pištolj "HS" promjera devet milimetara te 39 komada streljiva.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je 40-godišnji hrvatski državljanin nabavljao veću količinu kokaina namijenjenog preprodaji na ilegalnome zagrebačkom narko-tržištu. Drogu je skrivao i prepakiravao u stanu te ju je preprodavao, među ostalim i uhićenome 30-godišnjaku.

Policija je protiv obojice osumnjičenika, 40-godišnjaka i
30-godišnjaka, podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo zloporabe opojnih droga iz članka 173. stavak 1. i 2. Kaznenoga zakona. Obojica su privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene