Obavijesti Video Pretražite Navigacija
po stanovima u zagrebu

Zagrebačka policija uhitila petero ljudi zbog sumnje da su organizirali prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićene su četiri žene i jedan muškarac za koje policija sumnja da su mamili žene i poticali ih na prostituciju po unajmljenim stanovima u Zagrebu.

Zbog sumnje u organiziranu prostitciju zagrebačka policija u Novom Zagrebu uhitila je četiri ženske osobe starosti 26, 46, 37 i 52 godine i jednu mušku osobu starosti 42 godine te protiv njih podnijela kaznene prijave.

Sumnja se da su od početka svibnja do 25. lipnja 2020. godine mamili, vrbovali i poticali žene na prostituciju.

"U tom cilju su oglašavali oglase u kojima su prvo pod krinkom obične i erotske masaže tražili ženske osobe koje bi pružale navedene usluge, a potom u osobnom kontaktu sa zainteresiranim osobama dogovarali uvjete pod kojima će se pružati spolne usluge i način zarade", priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Nakon dogovora objavljivali su veći broj oglasa u kojima su se, također pod krinkom masaže, nudile spolne usluge za što su na području grada Zagreba prethodno unajmili više stanov.

Pribavili su i "radne telefone" na koje su se javljale osumnjičene ženske osobe koje su tako kontaktirale sa zainteresiranim muškim osobama kojima su se lažno predstavljale i s njima dogovarale vrijeme, vrstu i cijenu usluge te ih potom upućivale u stanove gdje su im ženske osobe pružale spolne usluge. Ovisno o trajanju i vrsti usluga, cijene su iznosile i više tisuća kuna.

U istrazi je policija pretragom stanova pronašla više mobilnih uređaja i novac.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene