Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Policiji lažno prijavio razbojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je dovršila kriminalističku obradu nad 27-godišnjakom iz Zagreba zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja razbojstva kako bi roditeljima opravdao 25.000 kuna koje je podigao s računa stambene štednje i potrošio ih na klađenje.

Osumnjičenik je 21. lipnja oko 17,30 sati lažno prijavio razbojstvo koje se navodno dogodilo u 15,50 sati u stanu u Ulici Antuna Stipančića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPET PLJAČKA Prijetio vatrenim oružjem: Nepoznati razbojnik opljačkao poslovnicu pošte Slika nije dostupna ORUŽANA PLJAČKA Opet opljačkana pošta u Zagrebu: Razbojnik prijetio zaposlenici vatrenim oružjem

Lažno je prijavio da mu je nepoznati počinitelj pozvonio na ulazna vrata stana, a kad ih je otvorio, zaprijetio mu je pištoljem. 

Nakon toga navodno je ušao u kuhinju i naredio mu da legne na pod te mu vrpcom od tkanine vezao ruke i odveo ga u kupaonicu u kojoj je kada bila ispunjena vodom. 

Zapovjedio mu je da uđe u kadu i da mu preda novac, a ako to ne učini, u kadu će mu ubaciti električni mikser.

Osumnjičenik je policiji izjavio da se uplašio za vlastiti život te
da mu je predao 37.000 kuna.

No, obavljenim očevidom, poligrafskim testiranjem te ispitivanjem 27-godišnjaka policija je utvrdila da je osumnjičenik navedeno djelo lažno prijavio kako bi roditeljima opravdao gubitak od 25.000 kuna koje je potrošio na klađenje u športskim kladionicama. 

Taj je novac podigao s računa stambene štednje koju su mu uplaćivali roditelji.

U dogovoru sa zamjenikom općinskoga državnog odvjetnika kaznena prijava protiv osumnjičenoga 27-godišnjaka bit će podnesena redovitim putem, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene