Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) danas je na konferenciji za novinare izvijestila o izgredima koji su se dogodili prije, za vrijeme i nakon prvenstvene nogometne utakmice NK Lokomotiva i NK Hajduk koja se odigrala jučer na zagrebačkom stadionu Maksimiru.


Više navijača je oko 14,20 sati u Zvonimirovoj ulici bacalo kamenje i staklene boce na 'fiat punto', splitskih registracijskih oznaka, u kojem su bili vozač (1988.), te slovenski državljani (1987.,1987.,1989. i 1983.). Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta na automobilu je oko 1000 kuna. Policija za počiniteljima traga. Privedena su dva pripadnika navijačke skupine iz Splita (1985. i 1984.) jer su im u automobilima pronađene drvene palice, a jedan je bio pod utjecajem alkohola. Nakon obrade su dovedeni na Prekršajni sud u Zagrebu.

Vezani članci Slika nije dostupna Dinamo - Hajduk bez većih izgreda, 13 navijača privedeno Slika nije dostupna FOTO ČITATELJA: Privedeno 78 navijača, tri teže ozlijeđena

U 'opel vectri' zagrebačkih registracijskih oznaka zatečena su tri mladića (1991.,1991., i 1990.), a vizualnim pregledom vozila policijski službenici uočili su u vozilu gumenu palicu. Svi su dovedeni u policijsku postaju na prekršajnu obradu, a protiv jednog mladića (1991.) bit će redovnim putem podnesena prekršajna prijava.

U policijsku postaju preventivno je doveden navijač skupine iz Splita, jer je odbio pregled prilikom ulaska na stadion te je zatim pušten.