Policijski očevid nakon pucnjave u Vukovarskoj ulici (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Policijski očevid nakon pucnjave u Vukovarskoj ulici (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.


''Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnji okrivljenik 21. rujna 2018. oko 20,30 sati u Ulici grada Vukovara kod kućnog broja 241 u Zagrebu, nakon što je 30-godišnjak tijekom verbalnog sukoba s njim, došao do automobila u kojem se okrivljenik nalazio na mjestu vozača, kroz otvoreni prozor vrata vozača iz pištolja ispalio najmanje dva hitca. Jedan metak nije pogodio 30-godišnjaka dok ga je drugi metak pogodio u lijevu natkoljenicu, nakon čega se okrivljenik automobilom udaljio s mjesta događaja'', opisalo je Državno odvjetništvo nemili događaj.

Vezani članci Pucnjava u Dubravi (Foto: Pixsell,Davor Puklec) Otkriveni detalji pucnjave u Dubravi: Ženu ošamario, na sina krenuo nožem. A onda je izvadio pištolj... U pucnjavi u Zagrebu ranjena jedna osoba (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 3 Upucao vlastitog sina: Zbog pucnjave u Dubravi osumnjičen za pokušaj ubojstva, prijetio je i dvjema ženama

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor po navedenim osnovama.

Zagrebačka policija je priopćila da su uhitili osobu za kojom su tragali i da se nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.