Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprava, jučer je policija dovršila kriminalističku obradu nad petoricom hrvatskih državljana s područja Bjelovara i općine Berek, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.


Policija navodi kako se osnovano sumnja da su 41-godišnjak i dvojica 31-godišnjaka s područja Bjelovara te 32-godišnjak s područja općine Berek tijekom 2006. godine, uz pomoć 38-godišnjaka iz Bereka, za novčano iznos od 850 eura, od nepoznate osobe s područja Siska, nabavili lažnu svjedodžbu jednoga pučkog sveučilišta iz Zagreba.

Vezani članci Kriminal (Foto: Thinkstock) USKOK okončao istragu: Zaradili milijune krivotvorenjem hrvatskih dokumenata za mafiju, među njima i nekoliko djelatnika MUP-a Zapljena krivotvorenih pečata - 5 Ovjeravao zahtjeve za povrat poreza: Krivotvorenim pečatima Ministarstva financija 'zaradio' gotovo 250.000 kuna

Na taj su način, podsjeća policija 'stekli' srednju stručnu spremu za vozača motornog vozila, a krivotvorene svjedodžbe uporabili kao prave isprave u Uredu državne uprave te u radne knjižice upisali stjecanje stručne spreme.

'Na isti je način djelo počinio i 29-godišnji Bjelovarčanin, ali bez posredništva', navodi policija i dodaje kako su od svih osumnjičenih oduzete krivotvorene svjedodžbe, a protiv njih će biti podnesene kaznene prijave. (Hina)