Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske završili su kriminalističku istragu nad troje hrvatskih državljana, osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, pronevjere i krivotvorenja službene isprave te krivotvorenja isprave, čime su prouzročili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od milijun i 640.000 kuna, priopćila je danas PU vukovarsko-srijemska.


Sva kaznena djela počinjena su na štetu poduzeća s područja Vukovara. Policija navodi kako je kriminalističkom istragom utvrđena osnovana sumnji da je 41-godišnja hrvatska državljanka s područja Vukovara počinila kazneno djelo 'zlouporaba položaja i ovlasti', 29-godišnji hrvatski državljaninom s područja Županje 'pronevjeru i krivotvorenje službene isprave', a 47-godišnji hrvatski državljanin s područja Vinkovaca kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Vezani članci Policija, ilustracija Nakon priče u Provjerenom dolijala besramna prevarantica: Lagala da je medicinska sestra pa uzela novac za testiranje na koronu, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja... Novac,ilustracija (Foto:Pixsell,Dubravka Petric) Policija upozorava na prevarantice: Bankarica krala od svojih klijenata, a druga lažno sklapala ugovore za mobitele

>> Prevarili tvrtku u Sisku za 20 milijuna kuna

Istraga je utvrdila kako je 41-godišnja hrvatska državljanka u razdoblju od 31. siječnja do 1. rujna ove godine izdala 15 računa kupcima automobila u većem iznosu, iako je znala da je 29-godišnji hrvatski državljanin, prodavač u vukovarskom poduzeću, novac zadržao za sebe, umjesto da ga uplati u blagajnu ili na žiro-račun tog poduzeća. Također, utvrđeno je kako je 29-godišnjak, uz pomoć 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, krivotvorio ugovore o kupoprodaji za dva rabljena vozila. Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko milijun i 640.000 kuna. Protiv osumnjičenih slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, navodi PU vukovarsko-srijemska. (Hina)