Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud odbio zahtjev za izuzećem suca u slučaju Cvik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je žalbu splitskog USKOK-a na odluku predsjednika Županijskog suda u Splitu Igora Benzona da ne prihvati njihov zahtjev za izuzećem istražnog suca Davora Svaline u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika i ostalih osumnjičenika za organiziranu preprodaju droge na otoku Korčuli.

Sudac Benzon je, ocijenivši ga neosnovanim, odbacio 15. ožujka USKOK-ov zahtjev za izuzećem Svaline, koji je podnesen, kako je naveo USKOK, zbog njegovih nekorektnih postupaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mogao listati spise Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici Slika nije dostupna Promjena iskaza Svjedoka uhvatila 'amnezija' na suđenju Cviku

Neslužbeno se doznaje kako je USKOK u svojemu zahtjevu bio naveo da sudac Svalina predstavnicima USKOK-a ne dopušta postavljati pitanja, istodobno dopuštajući braniteljima osumnjičenika da čine što ih je volja, pa čak i da mobitelima snimaju iskaze svjedoka, što je Svalina u svojemu očitovanju odbacio.

Istraga protiv Cvitanovića, kojega USKOK tereti kao organizatora, zajedno s još 19 pripadnika zločinačke organizacije koja je preprodavala heroin na Korčuli, zbog zlouporabe droga kojom su pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 10 milijuna kuna, nastavljena je danas ispitivanjem načelnika Odjela kriminaliteta droga Ivana Kasuma i još jedne osobe.

Kasum je zaslužan za uhićenje prvoosumnjičenog Cvika u Splitu u polovici siječnja. Svjedočenja radi istrage nisu dostupna javnosti.

U nastavku istrage, započete u studenom prošle godine, videvezom će se ispitati i petorica svjedoka sa statusom "ugroženih".

Jakša Cvitanović Cvik uhićen je oko šest mjeseci pošto je pobjegao policajcima na Korčuli koji su ga sprovodili jer je teško ozlijedio jednu osobu. 

Za njim je bila raspisana i međunarodna tjeralica. USKOK
ga je, osim za orgniziranje preprodaje droge na Korčuli, zajedno s bratom Mirjanom i djevojkom, dubrovačkom odvjetnicom Anom Birimišom, optužio i za kažnjivo djelo "pranja novca" stečena na nezakonit način.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene