Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arpad Klinec (51), državljanin Srbije koji je preksinoć na međunarodnom graničnom prijelazu Bajakovo polomivši automobilom granične rampe nasilno ušao u Hrvatsku te 170 kilometara autocestom Zagreb - Lipovac sve do Nove Gradiške bježao policiji, osuđen je novčanom kaznom u iznosu od sedam i pol tisuća kuna.


Izrečen mu je i izgon iz Hrvatske te zabrana ulaska u sljedećih 18 mjeseci. No, prije izgona njemu će na novogradiškom Općinskom sudu biti suđeno i zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine pa mu je prekršajni sudac Željko Portner odredio osmodnevno zadržavanje u pritvoru požeškoga zatvora.

Vezani članci U automobilskoj nesreći poginula jedna osoba 01 Detalji tragedije kod Nove Gradiške: Sletio u kanal pa udario u stup i prevrnuo se. Preminuli muškarac vozio bez vozačke i koristio mobitel Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Apsurdi u slučaju tragične smrti dvogodišnje curice: "Svi ti nalazi bez pogrešaka doći će na stol Aladroviću čije je ministarstvo uvrdilo - pogreške"

Očekuje se da će u tom razdoblju iz ureda Interpola u Beogradu stići i potvrda identifikacije. Dok je čekao izricanje presude na Prekršajnom sudu, Arpad Klinec u razgovoru s novinarima rekao je da se liječio u psihijatrijskoj ustanovi. 

Objašnjavajući motiv sulude vožnje autocestom nepovezano je navodio brojne razloge. Na kraju se rasplakao i izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Na Općinskom sudu u Novoj Gradiški vjerojatno će mu se suditi sljedeći tjedan.