Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na terenu

Veliki požar žitofarme kod Čepina: Zapalio se hangar sa sijenom i spremnici sa stočnom hranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar izbio je u hangaru sa spremnicima za stočnu hranu na farmi muznih krava Mala Branjevina kod Čepina, u vlasništvu tvrtke 'Žito', a u gašenju sudjeluje 40-ak vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila.

Po riječima Zorana Pakšeca, zapovjednika smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek, požar se gasi od poslijepodnevnih sati, a intrevencije će trajati sigurno i sutra i u ponedjeljak, kako se požar ne bi proširio na staje s kravama.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan, kazao je kako je situacija ozbiljna, te da se poduzimaju sve mjere da se požar ne proširi na staje, gdje se po njegovim riječima nalazi oko 2000 muznih krava. Riječ je o velikom objektu, hangar i jedan silos do sada su gotovo u potpunosti izgorjeli, branimo pristup štalama sa svih strana, te vjerujemo da neće doći do najgorega, rekao je. Od mjesta požara do staja je 100-tinjak metara, kazao je Banjan.

U međuvremenu posao na farmi se odvija, krave se muzu, hrane i obavljaju svi ostali poslovi, rekao je. Uzroke požara još ne znamo, kazao je banjan, dodavši kako gašenju pogoduje to što nema vjetra.

Požarište je posjetio vlasnik tvrtke i osječko -baranjski župan Vladimir Šišljagić. (A.E./T.Š./Hina)

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene