Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namještanje poslova

USKOK predložio svjedoke na suđenju Šestaku i drugima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana bivšeg predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka i direktora nabave Darka Korošeca sljedećeg će se tjedna očitovati o popisu svjedoka.

Ispitivanjem svjedoka USKOK želi dokazati optužbe da su Neviju Prlogu u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, dok im je on zauzvrat navodno financirao radove na privatnim nekretninama.

Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki zbog toga su optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Menager 2 Šestak i Korošec ostaju pri tvrdnji da nisu namještali poslove Polančecovu kumu Slika nije dostupna Suđenje bivšem predsjedniku uprave Jesu li u Podravci Polančecovom kumu namještali poslove za 6 milijuna kuna?

>> Slučaj Krediti: Marinac i Šestak oslobođeni

Predstavnici USKOK-a na današnjem su pripremnom ročištu predali popis svjedoka koje žele ispitati na suđenju, a obrana je zatražila rok od tjedan dana kako bi se o tom prijedlogu očitovala. Iduće pripremno ročište sudac Željko Horvatović zakazao je za 27. svibnja, kada bi se moglo doznati kada će početi suđenje, tko će svjedočiti te koji će se dokazi izvesti na glavnoj raspravi.



U optužnici podignutoj u siječnju ove godine dvojac iz Podravke tereti se da je od siječnja 2006. do listopada 2008. Prlogu dodijelio poslove vrijedne šest milijuna kuna.

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru sa Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodjeljivali poslove. Prlog im je zauzvrat kao nagradu, to jest mito, obećao da će njegov obrt financirati građevinske i druge radove na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu.

Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi "Spice" koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima u tom slučaju je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, kum Nevija Prloga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene