Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Slučaj Krediti: Marinac i Šestak oslobođeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Koprivnici osumnjičene u aferi 'Krediti' oslobodio je krivnje.

Bivši 'Podravkini' čelnici Darko Marinac i Zdravko Šestak te bivši predsjednik uprave 'Sloge' Darko Šket oslobođeni su krivnje po svim točkama optužnice.  Sud je odlučio da nisu krivi za zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje zbog zajma od pet milijuna kuna koje je 'Podravka' isplatila 'Slozi'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostali pušteni VIDEO: Marinac i ostali vani, u pritvoru ostao samo Šestak Slika nije dostupna Uz mjeru opreza Slučaj Podravka: Mladinić pušten iz zatvora

Sutkinja je objasnila da osumnjičeni nisu postupali loše po Podravku jer kada su dali kredit Slozi ona tada još nije bila u bankrotu. Rekla je kako trojica optuženih nisu mogli znati da će Sloga otići u stečaj i ne biti u mogućnosti isplaćivati dug.

>> Afera 'Kredit': 9. svibnja presuda Marincu, Šestaku i Šketu

Oslobođajućoj presudi dopridonijelo je i svjedočenje Damira Polanačeva na zadnjem ročištu, koji je rekao kako je na sjednici Vlade donesena odluka da se pomogne koprivničkoj tvrti Sloga. Tužba je najavila žalbu, a sud je predložio Podravci da sudskim putem namiri dzg od Sloge koja je do sada isplatila 300 tisuća kuna duga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene