Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zaseoku Vukovići u Grubinama kod Imotskog, oko podneva dogodila se neobična nesreća, koja se pukom srećom nije pretvorila u katastrofu.


Naime, kamionu koji je prevozio visokorizičan teret, odnosno pedesetak boca dušika, argona, amonijaka i takozvane 'banane' za zavarivanje, pukla je desna strana karoserije te su se boce razasule po cesti i nastala je opća havarija. Tridesetak boca uz veliki prasak i naglo otpuštanje plina počelo je letjeti zrakom na sve strane.

Vezani članci Vatrogasci u Poljskoj (Foto: AFP) Četiri osobe poginule u eksploziji plina u Poljskoj, među stradalima i dijete Pokušaj pljačke bankomata u Žminju (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) - 1 Kakav biser! Raznio bankomat i gotovo pola zgrade pa pobjegao bez novca

Jedna od boca završila je kao raketni projektil u kuću, uletjevši kroz prozor, gdje je uništila dio namještaja. Druga je pak boca, isto tako poput projektila, prošla kroz jedan kombi, uništivši mu karoseriju. Još desetak boca završilo je u obližnjem skladištu. 'To je bilo kao i ratu. Taman sam s obitelji ručavao, kada se začuo prasak i kao potres od pet –šest stupnjeva. Nastalo je zaglušujuće šištanje. Pogledao sam i vidio kako teške boce lete zrakom. Da su se s kamiona prevrnule boce s amonijakom, tko zna kako bi sada izgledao zaseok Vukovići. Bilo bi poginulih, otrovanih, ne smijem ni pomisliti', rekao je za Radio Imotski Martin Vuković.

'Bio sam u kući kada je odjednom nastala lomljava. Izišao sam vani i odmah legao na zemlju jer su teške boce letjele kao pomahnitale prometnicom,zrakom,udarale lijevo desno. Proletjela je jedna kroz moj kombi. Nevjerojatno. Tek sada kada sam se smirio vidio sam što se sve moglo dogoditi', ispričao je Darko Karin. Zbog nesreće državna cesta D-60, odmah je zatvorena, a šteta se procjenjuje na stotinjak tisuća kuna.