Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je u Donjem Vratnu četvrtak navečer automobilom pokušao udariti policijske službenike te je ozlijedio 9-godišnje dijete.


Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika PP Varaždin, 18. lipnja oko 21.20 sati u Donjem Vratnu policijske službenike je na ulici osobnim vozilom pokušao udariti 25-godišnji vozač.

Vezani članci Krešimir Luetić posjetio bolnicu u Varaždinu gdje se oboljeli smještaju u šatore - 4 U Varaždinu preminulo čak 10 COVID pacijenata: "Mi smo u ratnom stanju, podaci su alarmantni" Šatori u krugu Opće bolnice Varaždin Kapaciteti varaždinske bolnice puni, prvi put pacijenti smješteni u šatore: "To je privremeno rješenje, pacijenti su u tranzitu"

Očevidom je utvrđeno da je 25-godišnjak osobnim vozilom upravljao velikom brzinom i ugrožavao mještane, nakon čega ga je policijski službenik pokušao znakovima upozoriti da smanji brzinu. Vozač je na to okrenuo vozilo prema policijskim službenicima i pokušao ih udariti. Kako bi izbjegli nalet automobila policajci su se bacili u stranu, a vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na travnjak. Pritom je ugrozio vlasnike kuće koji su bili u dvorištu te vozilom prešao preko stopala 9-godišnjeg dječaka koji je teško ozlijeđen.

Policajci su lakše ozlijeđeni, a dječaku je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da su mu slomljene kosti stopala.

Podivljali vozač je pobjegao s mjesta nesreće, no naknadno je pronađen te doveden u prostorije policijske postaje. Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave za Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom te Prisila prema službenoj osobi.