Zagrebačka je policija danas izvijestila kako je u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog sumnje da su od 10. prosinca lani do 15. travnja ove godine počinili dva kaznena djela prepada na poslovnice Erste banke te prepad na Ininu benzinsku postaju, a materijana korist koju su tom prigodom pribavili iznosi više od pola milijuna kuna.


U poslovnici Erste banke u Hercegovcu razbojstvo su počinili 10. prosinca prošle godine i tom su prigodom otuđili 226.600 kuna.

Na Ininoj benzinskoj postaji u Bjelovaru razbojstvo su počinili 31. ožujka ove godine, kada su naoružani i s maskirani kapama od dvojice zaposlenika uzeli 3.830 kuna. Samo dva tjedna nakon toga, 15. travnja u poslovnici Erste banke u Vrbovečkoj ulici u Dubravi otuđili su 442.000 kuna.

Vezani članci PR INA Loyalty program okuplja već 200.000 članova! Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

>> FOTO: Snimljena pljačka benzinske postaje u Bjelovaru

Po riječima načelnika odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke Krešimira Antolića, policija ima priznanje 31-godišnjeg mladića, a u rasvjetljavanju ova tri slučaja uvelike su doprinjeli građani.

Osumnjičeni su 29. travnja dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru, koji je nakon saslušanja 31-godišnjaka pustio na slobodu, a 34-godišnjaku odredio 48-satno zadržavanje. Policija je pronašla dio otuđenog novca, a provode se istražne radnje kako bi se pronašao i preostali novac. (Hina)