Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je oca (29), majku (28) i djeda (71) devetogodišnjeg djeteta zbog sumnje da su ga zlostavljali i zapuštali, što je kod dječaka izazvalo psihičke traume te naštetilo njegovom psihičkom zdravlju i sigurnosti.


Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je otac tijekom 2004. i 2005. grubo zanemarivao odgoj sina te upute Centra za socijalnu skrb pa je odgoj sina povjerio baki i djedu s kojima je živio u zajedničkom domaćinstvu.

Vezani članci Sudar u Splitu Strašna prometna nesreća u Splitu: Sudarila se dva automobila, a teško stradali pješaci. Među njima i dijete Nesreća Za dlaku izbjegli tragediju! Tata u zadnji čas spasio dijete od pomahnitalog vozača

Devetogodišnjaka su, kažu u policiji, otac i djed verbalno i fizički zlostavljali što je kod djeteta izazvalo emocionalni stres i asocijalno ponašanje.

Djeda se tereti da je lani krajem listopada istukao unuka
remenom tako jako da je na tijelu djeteta i danas vidljiv ožiljak.

Protiv njih policija je podnijela kaznene prijave zbog zapuštanja i zlostavljanja djeteta.

Majka je sina napustila još 2000., a 2004. pravomoćnim je rješenjem suda skrbništvo nad djetetom dodijeljeno ocu. 

Nju se tereti da nije vodila brigu o potrebama i prehrani djeteta, njezi, zdravlju, odijevanju i stanovanju te da je zanemarila i obveze koje su joj određene pravomoćnim rješenjem suda prema sinu s kojim nije održavala nikakav kontakt.

Protiv nje policija je podnijela kaznenu prijavu zbog neizvršenja mjera za zaštitu djeteta.
 
Osumnjičeni su, uz kaznene prijave, privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.