Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Karika'

Uhićena sudska zapisničarka koja je preprodavala kokain

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku Operativne akcije 'Karika' o preprodaji kokaina u Šibeniku koju provodi Policijska uprava šibensko-kninska protiv 38-godišnje Hane Bura, sudske zapisničarke iz Šibenika, podnesena je kaznena prijava zbog odavanja službene tajne, jer je kao djelatnica pravosudnih tijela, krajem 2007. godine osobama iz narko-miljea neovlašteno prenosila podatke koji su službena tajna te kaznena prijava zbog zloporabe droga zbog preprodaje kokaina.

Kako je priopćila ova PU u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, protiv nje će biti podignuta kaznena prijava nadležnom Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti, kao i protiv 57-godišnjaka iz Šibenika za isto kazneno djelo i to jer je osumnjičenu poticao na počinjenje tog kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Također, u priopćenju se navodi da su kaznene prijave zbog zloporabe droga podnesene i protiv 33-godišnjaka i 28-godišnjaka iz Šibenika. 

>> 'Karika' razbila lanac šibenskih dilera kokaina

'Temeljem dokaza i obavijesti prikupljenih tijekom kriminalističke obrade koja je trajala od 19. do 21. siječnja, utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnji osumnjičenik iz Šibenika od mjeseca srpnja do mjeseca listopada 2008. godine u više navrata prodavao opojnu drogu kokain 38-godišnjoj osumnjičenici i 28-godišnjem osumnjičeniku iz Šibenika, koji su ju dalje preprodavali.', navodi se u priopćenju iz policije u kojem se naglašava da akciju 'Karika' provodi Odjel krim policije u suradnji s Ravnateljstvom policije, Upravom kriminalističke policije, Odjelom kriminaliteta droga, Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb i Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

U operativnoj akciji 'Karika' , koja traje od srpnja prošle godine, a policija je prve rezultate obznanila 20. siječnja u Šibeniku, kriminalističkom obradom obuhvaćeno je 37 osoba, a zbog sumnje na preprodaju kokaina uhićeno je njih sedam.

Utvrđeno je da je od srpnja prošle do siječnja ove godine, prvoosumnjičeni 25- godišnjak iz Šibenika preprodao 224 grama kokaina u vrijednosti od oko 134 tisuća kuna, a razbijen je lanac prodaje te droge na šibenskom području. 'Karika' se nastavlja, rekla je glasnogovornica policije Marica Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene