Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nečovječno postupanje

Uhićen osumnjičenik za ratni zločin iz Oriovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonskobrodska policija uhitila je 54-godišnjaka s područja Oriovca zbog sumnje da je 1992. počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a osumnjičeni će danas biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Muškarac je uhićen na temelju saznanja policije i izjave 54-godišnjaka s područja općine Oriovac koji tvrdi da je osumnjičeni 1992. prema njemu postupao nečovječno.

U policiji kažu da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva pa ga je u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom uhitila.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

>> U SAD-u uhićena Riječanka osumnjičena za ratne zločine

On je jučer ispitan u nazočnosti branitelja i državnog odvjetnika, a danas će uz kaznenu prijavu biti doveden pred istražnog suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Policija u kratkom priopćenju nije otkrila njegov identitet niti što mu se točno stavlja na teret, to jest za kakvo ga se nečovječno postupanje sumnjiči. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene