Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac (39), za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog kaznenog djela protiv civilnog stanovništva na području Novske u ožujku 1993., danas prijepodne bit će sproveden u sisački zatvor.


Kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka policija će osumnjičenog preuzeti u zagrebačkoj zračnoj luci od djelatnika Interpola.

Vezani članci Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska USKOK pretresa gradsku upravu Siska, gradonačelnica odbija dati dokumentaciju: Oglasio se HDZ Potres kod Siska Novi potres na Banovini preplašio mještane: "Cijela kuća je poskočila"

Osumnjičeni (1968.) je uhićen u Njemačkoj, a okrivljen je da je u ožujku 1993. počinio ratni zločin na štetu četveročlane obitelji iz Novske, u čemu je sudjelovalo više osoba.

Jednoga od počinitelja, također rođenog 1968. godine, iz Novske, 14. studenoga izručila je Srbija, i nalazi se u zatvoru u Požegi, dok se za ostalim počiniteljima traga.

Tridesetdevetogodišnjaka iz Novske Njemačka je izručila Hrvatskoj na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisao Županijski sud u Sisku.