Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija policije i USKOK-a

FOTO Pogledajte nezakonito izgrađen kamp i kako je devastirana uvala na otoku Murteru: U policijskoj akciji uhićen Pripuz i još četiri osobe

Građenje kampa
Građenje kampa DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pretres zgrade kod Kvatrića - 4 Pretres zgrade kod Kvatrića - 4 Foto: Matija Habljak/Pixsell Pretres zgrade kod Kvatrića - 3 Pretres zgrade kod Kvatrića - 3 Foto: Matija Habljak/Pixsell Pretres zgrade kod Kvatrića - 2 Pretres zgrade kod Kvatrića - 2 Foto: Matija Habljak/Pixsell Pretres zgrade kod Kvatrića - 1 Pretres zgrade kod Kvatrića - 1 Foto: Matija Habljak/Pixsell +5 Građenje kampa Galerija 1/10 >>
Pokrenuta je istraga protiv pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske. Sumnjiči ih se za zlouporabu položaja i ovlasti.

Završio je pretres zgrade kod Kvatrića u kojoj policija od jutra provodi hitne dokazne radnje u sklopu kriminalističkog istraživanja koje je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti, pokrenuo splitski PNUSKOK.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.

Pročitajte i ovo Svinjogojci koji prosvjeduju zbog Vladinih mjera Nezadovoljni mjerama VIDEO/FOTO Svinjogojci ponovo izašli na ceste: Traktorima blokiran granični prijelaz s BiH

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Vijeće Europe o situaciji na Balkanu: "Umjesto da napreduju, oni nazadaju! Sve to prijeti teško stečenom miru"

"Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", objavila je policija. 

U vezi najnovijih događaja oglasio se USKOK.

"Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Prema neslužbenim informacijama Hine, zbog bespravne gradnje uhićen je i Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.

No, nije riječ o kaznenom djelu bespravne gradnje budući da za to kazneno djelo ne bi bio nadležan USKOK.

Navodno su osim Pripuza, jutrošnjom akcijom obuhvaćeni i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru te Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca.  Također, piše Slobodna Dalmacija, tu su i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se bavio kampovima te Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu.

Po neslužbenim informacijama Slobodne, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila mito kako bi izdala nezakonito rješenje, a koji su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

O izgradnji kampa u uvali Vučigrađa na otoku Murteru, zbog kojeg je sada pod istragom Zoran Pripuz, prilog je radila i novinarka NOVE TV Dina Ćevid. Unatoč prijašnjim zabranama, Pripuz je na otkupljenim parcelama gradio kamp koji prostorni plan na toj lokaciji ne dopušta. Što su o slučaju rekli upućeni u slučaj, pogledajte u prilogu.

U popodnevnim satima petero uhićenih stiglo je na ispitivanje sjedišta splitskog USKOKA-a te bi svi pred suca trebali u petak. Do subote USKOK bi trebao odrediti hoće li za koga od uhićenih biti određen istražni zatvor.

Nakon ispitivanja USKOK bi trebao obavijestiti javnost za što se točno terete osumnjičeni, piše N1.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene