Policijsko vozilo i HGSS, ilustracija (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)
Policijsko vozilo i HGSS, ilustracija (Foto: Davor Javorović/PIXSELL) Foto: Davor Javorovi?/PIXSELL

Sudanac, kojeg je policija zatekla na putu za slovensku granicu, rekao je kako je s njime bio još jedan migrant, koji treba pomoć. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak poslijepodne na šumskom području Vodni dol.


Primorsko-goranska policija priopćila je kako je u noći 5. veljače u pokušaju da nezakonito prijeđe državnu granicu sa Slovenijom zatekla muškarca, državljanina Sudana, koji je procesurian prema Zakonu o strancima.

Vezani članci Vozila Hitne pomoći, ilustracija 25-godišnjak slučajno usmrtio kolegu (37) pregazivši ga radnim strojem Poržar kuće u Đurđenovcu - 1 Zapalila se kuća u Đurđenovcu, vatrogasci na požarištu pronašli beživotno tijelo

Sudanac je policajcima rekao kako je s njime bio još jedan strani državljanin kojemu je potrebna pomoć te je odmah organizirana pretraga terena u koju su bila uključena 22 policajca, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, šest vatrogasaca JVP Opatija s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija. Pretraženo je područje Žejana, Lisine, Veprinca do mjesta Dol na području Istarske županije.

U utorak iza 15 sati, na šumskom području Vodni dol na oko 1000 metara nadmorske visine, pronađeno je tijelo nepoznatog mlađeg muškarca za kojeg se pretpostavlja da je traženi strani državljanin.

Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci kako bi se utvrdio točan uzrok smrt i identitet.