Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jeste li ga vidjeli?

Uoči odluke Vrhovnog suda: U Splitu nestao muškarac nepravomoćno osuđen za brutalno silovanje na "tulumu iz pakla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roko Šimac (28) 15. listopada se udaljio s adrese prebivališta u Doverskoj ulici u Splitu, a bio je odjeven u crnu sportsku majicu, tzv. duksericu, donji dio sive sportske trenerke te tenisice. Visok je 175 centimetara.

U Splitu je 15. listopada nestao Roko Šimac (28). Udaljio se s adrese prebivališta u Doverskoj ulici, a bio je odjeven u crnu sportsku majicu Adidas, tzv. duksericu, donji dio sive sportske trenerke Adidas te tenisice. Visok je 175 centimetara i ima smeđe oči.

Pročitajte i ovo Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Mole se svi koji su ga vidjeli ili imaju bilo koju informaciju o njegovom nestanku da se jave na 192 ili na e-mail adresu: nestali@nestali.hr.

Šimac je 2016. godine nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja 2012. u Podrstrani, a ovih dana Vrhovni sud bi trebao odlučivati o konačnom pravorijeku u tom slučaju.

Oštećena djevojka i tada 21-godišnji Šimac bili su kolege s fakulteta. Slučaj iz Podstrane zbog svojih je stravničnih detalja zgrozio javnost. Sve se dogodilo 16. studenog 2012. godine kada su u nekom trenutku stvari na tulumu krenule po zlu. Oštećena djevojka s teškim je ozljedama prevezena u bolnicu i jedva joj je spašen život.

Državno odvjetništvo teretilo je Roka Šimca da je "radi seksualnog zadovoljenja nasrnuo na kolegicu s fakulteta bez njenog pristanka te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede".

Djevojka je zadobila teške ozljede probavnog i vaginalnog trakta i nakon toga prošla nekoliko teških operacija. Kako je mnoge okolnosti ovog događaja bilo teško razjasniti jer se djevojka nije ničega sjećala zbog teške alkoholiziranosti, a i Šimac je bio pod utjecajem alkohola, pitanje koje je bilo bez odgovora je kojim su predmetom nastale ozljede koje je djevojka zadobila.

Sudac u obrazloženju presude nije spomenuo nikakav predmet, već je kazao kako su ozljede nanesene rukom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene