Roko Šimac
Roko Šimac Foto: Nestali.hr

Roko Šimac (28) 15. listopada se udaljio s adrese prebivališta u Doverskoj ulici u Splitu, a bio je odjeven u crnu sportsku majicu, tzv. duksericu, donji dio sive sportske trenerke te tenisice. Visok je 175 centimetara.


U Splitu je 15. listopada nestao Roko Šimac (28). Udaljio se s adrese prebivališta u Doverskoj ulici, a bio je odjeven u crnu sportsku majicu Adidas, tzv. duksericu, donji dio sive sportske trenerke Adidas te tenisice. Visok je 175 centimetara i ima smeđe oči.

Vezani članci Nestali Stojan Jovanić Je li netko vidio ovog muškarca? U Rijeci je jučer nestao Stojan Jovanić Roko Šimac U Splitu uhićen Roko Šimac, osuđeni za stravičan slučaj silovanja u Podstrani

Mole se svi koji su ga vidjeli ili imaju bilo koju informaciju o njegovom nestanku da se jave na 192 ili na e-mail adresu: nestali@nestali.hr.

Šimac je 2016. godine nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja 2012. u Podrstrani, a ovih dana Vrhovni sud bi trebao odlučivati o konačnom pravorijeku u tom slučaju.

Oštećena djevojka i tada 21-godišnji Šimac bili su kolege s fakulteta. Slučaj iz Podstrane zbog svojih je stravničnih detalja zgrozio javnost. Sve se dogodilo 16. studenog 2012. godine kada su u nekom trenutku stvari na tulumu krenule po zlu. Oštećena djevojka s teškim je ozljedama prevezena u bolnicu i jedva joj je spašen život.

Državno odvjetništvo teretilo je Roka Šimca da je "radi seksualnog zadovoljenja nasrnuo na kolegicu s fakulteta bez njenog pristanka te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede".

Djevojka je zadobila teške ozljede probavnog i vaginalnog trakta i nakon toga prošla nekoliko teških operacija. Kako je mnoge okolnosti ovog događaja bilo teško razjasniti jer se djevojka nije ničega sjećala zbog teške alkoholiziranosti, a i Šimac je bio pod utjecajem alkohola, pitanje koje je bilo bez odgovora je kojim su predmetom nastale ozljede koje je djevojka zadobila.

Sudac u obrazloženju presude nije spomenuo nikakav predmet, već je kazao kako su ozljede nanesene rukom.