Rovinj
Rovinj Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Pixsell

Švicarac je uhićen i protiv njega se provodi kriminalističko istraživanje. Samo u posljednjih mjesec dana uhićena su još trojica stranaca, Nijemac (44), Talijan (46) i Austrijanac (38), zbog snimanja gole djece.


U subotu popodne gost jednog turističkog naselja u Rovinju uhvatio je muškarca iz Švicarske kako snima djecu bez odjeće na bazenu te pozvao policiju koja ga je uhitila i provodi kriminalističko istraživanje, javlja Glas Istre.

Vezani članci Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Spolno zlostavljao dijete (14) u Koprivnici: Vrebao na parkiralištu osnovne škole pa slao pornografske fotografije Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pedofil djevojčici (11) gurnuo spolovilo u ruku, Vrhovni sud mu potvrdio kaznu zatvora od tri godine

Podsjetimo, u posljednjih mjesec dana u Rovinju su uhićena tri stranca koja su kriomice snimala golu djecu.

Nijemac (44) uhićen je 19. srpnja jer je snimao djecu kamerom koja je integrirana u kemijsku olovku. Njega je također prijavio drugi gost koji je primijetio njegovo ponašanje. Tjedan dana kasnije uhićeni su Talijan (46) i Austrijanac (38) koji su djecu snimali u jednom turističkom naselju.

Zbog svega je Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba objavila apel roditeljima. Ravnateljica Poliklinike Gordana Buljan Flander objavila je savjetnik što roditelji mogu učiniti kako bi zaštitili svoje dijete.