Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru je

U Puli uhvaćen serijski provalnik: Krao po stanovima i tvrtkama, policajac ga prepoznao u trgovini

U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 4
U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 4 PU istarska
Aktualno Galerija U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 4 U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 4 Foto: PU istarska U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 3 U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 3 Foto: PU istarska U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 2 U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 2 Foto: PU istarska +0 U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 1 Galerija 1/4 >>
Policija je uhvatila serijskog provalnika iz Pule kojeg sumnjiče za brojna kaznena djela.

Pulska policija pronašla je 28-godišnjaka kojeg sumnjiče da je počinio osam kaznenih djela, i to: razbojničku krađu, oštećenje tuđe stvari i šest teških krađa. U srijedu oko 11:55 32-godišnjakinja se vratila u stan u Ulici Kaštanjer u Puli i zatekla provalnika. On je prije njezina dolaska već pronašao novac i nakit. Muškarac ju je tada fizički napao i pobjegao s ukradenim stvarima.

Pročitajte i ovo Snimka nadzorne kamere - 1 Policija ima puno posla Veliki broj provala u Zagrebu: ''Prije nisi mogao nekom odnijeti kvačicu sa štrika'' Ilustracija - najam stana u Rovinju U Rovinju Prevaren prilikom najma stana: Uzeo mu stotine eura pa prekinuo svaki kontakt

Odmah nakon dojave policiji oko 13:40 policajac je primijetio muškarca koji je odgovarao opisu provalnika u trgovini u Vukovarskoj ulici. Uhitio ga je i priveo u policijsku postaju. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak provalio u stan 32-godišnjakinje. Provalom je nju i 69-godišnjaka oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom istrage utvrđeno je da je 28-godišnjak odgovoran za još sedam kaznenih djela. Naime, ranije tog dana u prijepodnevnim satima provalio je u stan u Preradovićevoj ulici. Tamo je ukrao novac i razni nakit, čime je 40-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nadalje, 7. listopada u ranim jutarnjim satima provalio je u ugostiteljski objekt u Kraškoj ulici i ukrao novac u vrijednosti od više stotina kuna. Također je provalio i u stan u Črnjinoj ulici, no kako se 32-godišnja korisnica stana probudila, 28-godišnjak se udaljio a da nije ništa otuđio. Kako bi se popeo na balkon i provalio u stan, 28-godišnjak je za penjanje iskoristio parkirani automobil Fiat, u vlasništvu 38-godišnjaka. Pri penjanju je udubio lim na poklopcu motora i krovu vozila, pa je i njemu nanio štetu.

Svoj provalnički pohod 28-godišnjak je nastavio u Barbalićevoj ulici. Tamo je u razdoblju od 28. listopada do 2. studenoga provalio u obiteljsku kuću i otuđio razni nakit, čime je 67-godišnju slovensku državljanku oštetio za više tisuća kuna.

Slijedeće dvije provale 28-godišnjak je počinio u noći s 4. na 5. studenoga. U Teslinoj ulici provalio je u krojačku radionicu, iz koje nije ništa otuđio, no 48-godišnjoj vlasnici je prilikom provale nastala materijalna šteta od više stotina kuna, dok je u Koparskoj ulici provalio u kozmetički salon, iz kojeg je otuđio novac, čime je 29-godišnju vlasnicu oštetio za više stotina kuna.

28-godišnjak je u petak priveden u pritvor. Budući da je kod sebe imao i 0,9 grama marihuane, protiv 28-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Policajci nastavljaju istragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene