Požar u tunelu (Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Požar u tunelu (Arhiva: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Zbog samozapaljenja automobila u četvrtak u tunelu Ledenik na autocesti A1, došlo je do opasne situacije, no nitko nije stradao, a vatrogasna jedinica Hrvatskih autocesta (HAC) došla je na mjesto požara za četiri minute, ugasila vatru i spriječila zapaljenje drugih vozila i objekata.


Glasnogovornica zadarske Policijske uprave Ivana Grbin rekla je da je zbog požara auta u tunelu Ledenik promet bio u potpunom prekidu od 11:20 sati. Jednim prometnim trakom promet je bio pušten u 12:10, a u potpunosti je normanilizan oko 13 sati.

Vezani članci Gospodarske zgrade svetišta Majke Božje Bistričke noćas su stradale u požaru - 1 Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara Požar automobila Vatra naglo buknula u minijaturnom autu, požar progutao nekoliko automobila prije nego što su stigli vatrogasci

''Utvrđeno je da se automobil sam zapalio, policija je odradila sve potrebne postupke za sigurnost, te je vučna služba vozilo već uklonila“, rekla je Grbin.

Zamjenik vatrogasnog zapovjednika HAC-a, Stjepan Rukavina, rekao je da se automobil slovenske registracije, u kojem je bilo dvoje ljudi, zapalio već u tunelu. No, vozač je, svjestan opasnosti požara u tunelu, i za njih i za druge sudionike, izveo auto iz tunela, parkirao na zaustavnoj traci, te su svi iz auta izašli prije nego se pretvorio u buktinju.

Policija je odmah čim je dojavljen požar, spriječila ulazak drugih vozila u tunel, vatrogasci su bili brzi i do vozila došli za samo četiri minute, te je sve prošlo bez panike i stradavanja, samo uz materijalnu štetu na zapaljenom vozilu, rekao je Rukavina. (Hina)